Noorddok (NDSM - Amsterdam)
19 juni 2020

Noorddok (NDSM - Amsterdam)

Het project ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM en bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam.

NoordDok

Het project ligt direct aan twee hoofdtoegangswegen van NDSM en bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. De hoger gelegen verdiepingen bieden een adembenemend uitzicht over een uniek stukje Amsterdam. De oppervlakte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m². Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn de parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Hier zijn ook de commerciële ruimtes (kantoor, bedrijfsruimtes en evt. horeca) gesitueerd.
NoordDok springt in het oog vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriële NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje.


Amsterdam Waterfront en Woonstichting De Key

Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met deze aankoop voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. Zo krijgen woonstarters meer kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaande uit Biesterbos (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh, vervult met de ontwikkeling van NoordDok haar ambitie om op NDSM een breed aanbod aan woningen te realiseren, passend bij de dynamiek van dit levendige gebied. Eerder realiseerde zij op hetzelfde kavel 380 studentenwoningen. De volgende woonontwikkeling, bestaande uit 245 woningen, zal direct bij de pontaanlanding gerealiseerd worden.

Terug