Citium Bouw Academy

Citium Bouw Academy is in 2019 opgericht en heeft als doelstelling de vaardigheden van medewerkers te verbeteren doormiddel van praktijk lessen. Naast het geven van praktijklessen krijgen cursisten les om het VCA diploma te halen. De lessen en examens worden gegeven in de Litouwse en Russische taal. 

Citium biedt werk in het leerwerkbedrijf die je voorbereidt op het werk dat je werkelijk gaat doen. Geen overbodige leermethodes die je toch niet gaat gebruiken. Wij doen dit door een "Introductie week" aan te bieden. Denk aan registeren bij de opdrachtgever, bezoek op de bouwplaats waar je gaat werken, sofinummer aanvragen bij de gemeente, in de leerwerkhal wordt onder begeleiding het werk gesimuleert van de bouwplaats, zodat je vol vertrouwen naar de bouwplaats kunt gaan. Op de bouwplaats zorgen wij er tevens voor dat er begeleding is tussen het team waarin je werkt en de uitvoerder. 

Leerwerkbedrijf

In het leerwerkbedrijf zijn de praktijk lessen gericht op de volgende beroepen:

  • Metselen
  • Isoleren (harde en zachte isolatie)
  • Waterkering aanleggen, folie plakken
  • Blokken lijmen

De vaardigheidstrainingen worden van maandag tot donderdag gegeven in de avond. De vaardigheids training proberen we zo goed mogelijk te laten aansluiten op het werk dat de medewerker aan het doen is.

Begeleiding

Citium begeleid haar medewerkers op de bouw en toetst de kwaliteit van het werk. Het werkleerbedrijf werkt nauw samen met de begeleider waardoor de medewerker gericht haar vaardigheden kan verbeteren.